2PU
Rodzaj muzyki:
Miasto:
Zielona Góra
Utworów:
1
Oglądany:
4315 razy
Założenie konta:
10 grudnia 2007
Ostatnia aktualizacja:
14 listopada 2009
Zespól 2PU istnieje na rynku muzycznym od 2001r. Wykonywana muzyka należy do szeroko pojętego gatunku muzyki rockowej.

Zespól bardzo szybko został określony jako najbardziej obiecujący debiut, nie tylko na Ziemi Lubuskiej. Zespół porównywany jest brzmieniowo do Guano Apes, Paramore czy też Evanescence.

We wrześniu 2004r. nawiązał współpracę z wytwórnią UNIVERSAL Music Polska, co zaowocowalo podpisaniem kontraktu na udział w składance „NuN” prezentującej nowe nurty w polskiej muzyce rockowej. Efektem prezentacji 2PU na w/w składance było podpisanie długoletniego kontraktu płytowego z UNIVERSAL Music Polska – w 2005r. zespól nagrał bardzo dobrze przyjętą płytę “2 Public Use”. Tuż po pojawieniu się krążka na rynku zespół zagrał trasę koncertową odwiedzając ponad 20 największych miast w Polsce. Warto również wspomnieć o występach zespołu na scenach festiwali Przystanek Woodstock oraz Union of Rock w Węgorzewie.

Koncerty grane zarówno po stronie niemieckiej jak i polskiej są bardzo dobrze przyjmowane, przynoszą wiele pozytywnych recenzji i opinii organizatorów oraz osób zasłużonych w dziedzinie muzyki.

W 2009 roku 2PU powraca z nowym, energetycznym, rockowym materiałem.
EPka "Twoja Wina", bo tak nazywa się najnowsze dokonanie 2PU, to płyta przy nagraniu i masteringu której szczególny nacisk położono na osiągnięcie zamierzonego przez producentów oraz muzyków brzmienia, a co udało się uzyskać dzięki uznanemu na całym świecie studiu masteringowemu grupy Universal Music w Nowym Yorku.

Płyta będzie dostępna w ramach akcji promocyjnej, do pobrania w całości z oficjalnej witryny zespołu (www.2PU.pl) ale nie tylko. Wersja pudełkowa będzie dostępna w mediach patronujących całej akcji oraz na koncertach zespołu. EPka nie będzie dostępna w dystrybucji.

EPka „Twoja Wina” pojawi się 16 listopada bieżącego roku, natomiast 1 grudnia będzie miała miejsce ogólnoświatowa internetowa premiera anglojęzycznej wersji EPki zatytułowanej "Your Fault". Materiał ten dostępny będzie w postaci „do pobrania” w ponad 12 największych sklepach internetowych, między innymi takich jak iTunes, Amazon, Napster czy też Rhapsody.

Dyskografia:
- Twoja Wina (2009 - Yakuzo Records)
- Your Fault (2009 - Yakuzo Records)
- 2 PUBLIC USE (2005 – Universal Music Polska)
- Nun (2004 – Universal Music Polska)
- Banana Core vol.2 EP (2004)
- Banana Core EP (2003)
- Find Another Way... EP (2002)


Obecny skład:
Andrzej - gary
Iza - wokal
Jaca - gitara
Wicek - bas


Oficjalna witryna zespołu:
www.2PU.pl

Twoja przeglądarka nie obsługuje Flasha, aby móc oglądać teledyski zainstaluj FlashPlayera
Ponadto musisz mieć włączoną obsługę Javascript.

2PU

2PU - Chora Gra odtwórz teledysk

  • silence

    2012-01-18 11:26

    Jeżeli są Państwo zainteresowani wydaniem albumu muzycznego bądź singla w naszym wydawnictwie płytowym Ambitrecords to prosimy o kontakt mailowy na
    contact@silenceproducer.com W tytule maila proszę o wpisanie
    "ambitrecords-Zofia P."Nazwa zespołu". Pozdrawiamy

  • Zapraszam Serdecznie do naszego muzycznego forum!

    Wystarczy się zarejestrować, by móc uczestniczyć nie tylko w konkursach muzycznych, promocji bo wiele więcej.

    www.othercenter.pl

  • Robert Puchalski

    2011-04-18 20:38

    POZDROWIONKA!!!!!!!
    Serdecznie zapraszam na swój profil oraz moją internetową stronę www.agencja-artystyczna-promo.pl

    Bardzo proszę o informacje czy wiadomość prawidłowo dotarła, serdecznie dziękuję

    Odnośnie przesyłki materiału to proszę o przesyłkę na ten adres:
    Robert Puchalski
    zam.ul.Czumy 14 A m 15
    01 - 355 Warszawa

    Tel.517 - 420 - 875 lub 511 - 774 - 646

  • Andrzej Poliwka

    2011-03-05 18:50

    Bardzo dobra muzyka :)
    zapraszam do mnie na profil :)

  • Polina

    2010-12-30 17:15

    świetne!

 

Polecamy: